Sakızlı Muhallebili Profiterol

Sakızlı Muhallebili Profiterol

Profiterolü bir de böyle deneyin! İşte Sakızlı Muhallebili Profiterol tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Üzerine margarin, toz şeker ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar unu ekleyin. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.
  • 2

    Hamur soğuduktan sonra yumurtaları içine kırıp karıştırın ve krema sıkma torbasına koyun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bir tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar sıkın. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

  • 3

    Diğer tarafta bir tencereye sütü koyarak üzerine sakızlı muhallebiyi ekleyin ve karıştırarak pişirin. Muhallebi ılındıktan sonra krema sıkacağına koyun. Pişirdiğiniz hamurların alt kısımlarından krema doldurup servis tabağına alın. Kalan kremayı üstlerine dökün.

  • 4

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...