Meksika Cocadası

Meksika Cocadası

Meksika cocadası, lezzetli ve ferahlatıcı bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Toz şeker, tarçın ve suyu kaynatın. Hindistan cevizini ekleyip, birkaç dakika daha karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını köpük köpük olana dek çırpın. Köpüğü sütle sulandırıp, karıştırarak ve yavaş yavaş şerbete katın.
  • 2
    Kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Yoğun kıvama gelince, sıcağa dayanıklı bir kaba boşaltın. Ilınınca buzdolabına yerleştirip, 1-2 saat dinlendirin. Servisten önce üzerine, küp doğranmış tereyağını serpiştirin. Üzeri kızarana dek, 180 derece fırında tutup, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...