Kayısı Soslu Sakızlı Sütlaç

Kayısı soslu sakızlı sütlaç, lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci yıkayıp, tencereye alın. Üzerine pirinçle aynı seviyede su ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin. Sütü tencereye katıp ara sıra karıştırarak 20 dakika pişmeye bırakın.
-
2
Diğer taraftan damla sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra havanda dövün ve kenara alın. Nişastayı 3 yemek kaşığı suyla açıp, 20 dakikanın sonunda toz şekerle birlikte tencereye ekleyin. 5 dakika pişirip dövülmüş damla sakızını katın. Karıştırıp sütlacı kaselere paylaştırın.
-
3
Ilındıktan sonra buzdolabına koyup, soğutun. Sosu için kayısıları ince doğrayıp tavaya alın. Üzerine toz şeker ve 1 çay bardağı su ekleyipkayısılar yarı yarıya yumuşayana dek pişirin.
-
4
Nişastayı 2 yemek kaşığı suda açıp sosa ekleyin. Kıvam alana dek pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra sütlacın üzerine ekleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL