Mandalinalı Muhallebi

Mandalinalı muhallebi, sofralarınıza renk katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü toz şekerle birlikte tencereye alın. Kısık ateşin üzerine koyun. Karıştırarak toz şekerin erimesini sağlayın. Diğer tarafta yumurtayı, pirinç ununu ve mısır nişastasını çırpın. Bu karışımı da ince ince akıtarak, ocaktaki süte ilave edin.
-
2
Ardından mandalina suyunu ekleyerek, karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde, ocaktan indirin ve kuplara bölerek, soğumaya bırakın. Mandalina ile süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL