Limonlu Su Muhallebisi

Limonlu su muhallebisi, sade ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nişastayı 1 su bardağı suda açın. Üzerine kalan malzemeyi ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiyi, 20x30 cm ebadında bir fırın kabına döküp, soğumaya bırakın.
-
2
Daha sonra iri küpler halinde kesin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Üzeri için, toz şeker, su ve limon suyunu, toz şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız muhallebinin üzerine dökün. Kuplara alıp, limon dilimleri ve frenk üzümü ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL