Kupta Kivi

Kupta Kivi

Kupta kivi, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt ve 1 su bardağı suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Diğer taraftan un, nişasta ve yarım su bardağı pudra şekerini karıştırıp üzerine kalan suyu ilave edin.
  • 2
    Ocaktaki sütlü karışım ılındığında, nişastalı karışımı azar azar üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra kuplara paylaştırıp soğutun.
  • 3
    Kivileri soyup dilimleyin ve kalan pudra şekeri ile birlikte blenderden geçirin. Kivi püresini kupların üzerine paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Çilekle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...