Kestaneli Dondurma

Kestaneli dondurma, sofralarınıza lezzet katacak ferahlatıcı bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kremayı kabarana dek çırpıp, kestane püresi ve balı ekleyin. İyice karıştırıp, metal bir kalıba alın. Derin dondurucuya yerleştirip, 30 dakika dinlendirin ve dondurucudan çıkarın.
-
2
Ayrı bir yerde yumurta akı ve tuzu kar haline gelene dek çırpın. Bu karışımı derin dondurucudan çıkardığınız diğer karışıma yedirin. kestane şekeri parçalarını ekleyip, tekrar metal kalıba yerleştirin. Derin dondurucuda, donana dek bekletin. Çıkarıp, soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL