Keşkül

Klasik Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan keşkül, hafif ve lezzetli bir tatlı seçeneği!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, toz şeker, antep fıstığı ve bademi tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Pirinç unu ve nişastayı bir kaba alın. Üzerine soğuk su döküp açtıktan sonra, kaynayan keşküle ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli aynı yönde karıştırın. Nişastanın kokusu gidene kadar pişirin. Ateşten alıp kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL