Kazandibi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuğu 10 dakika haşlayın. Diğer taraftan süt, toz şeker ve tuzu bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp, blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin ve blenderden geçirip yeniden ocaktaki süte ilave edin. Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin.
- 2
Ayrı bir kapta un ve pirinç ununu karıştırın. Sütten 1 kepçe alıp, karışıma ekleyin. Daha sonra yavaş yavaş sütlü karışıma ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın. Daha sonra bir tepsiye döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup, yüksek ateşte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar pişirin.
- 3
Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlayın. Kazandibini 1 gün buzdolabında dinlendirin. Kare şeklinde kesip, servis tabağına yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
AŞÇININ NOTUKazandibinin ateşte dibinin tutması çok önemli. Tepsinin yanlarına kaşık batırarak vurulduğunda tepsinin tok ses çıkarması, dibinin tuttuğunun göstergesidir. Eğer tepsiden madensel sesler geliyorsa, dibi henüz tutmamış demektir. Dibi tutmayan kenardan da tok bir ses gelinceye kadar, tepsiyi hiç oynatmadan ateş üzerinde tutmaya devam edin. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL