Sofra
Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaç yeni formuyla daha şık ve lezzetli

7 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Sütlü irmik için:

    1 su bardağı irmik

    Dört buçuk su bardağı süt

    Yarım su bardağı toz şeker

    Güllaç için:

    2 su bardağı süt

    3-4 adet güllaç yaprağı

    Yarım su bardağı toz şeker

    Süslemek için:

    7-8 adet karadut

    1 su bardağı toz antep fıstığı

Güllaç yapraklarını ıslatmak için bir tencerede süt ve toz şekeri kaynatıp ılınmaya bırakın.

Biraz soğuduktan sonra kırılmış güllaçların üzerine döküp 1 saat kadar bekletin. Diğer taraftan irmik, süt ve şekeri derin bir tencereye alıp, kısık ateşte karıştırarak kaynatın. İrmik tüm sütü çekip kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.

Kullanacağınız kupların dibine 2'şer yemek kaşığı sütlü irmikten koyun ve 1'er yemek kaşığı antep fıstığı serpin. Ardından güllaçları süzüp kuplardaki irmiğin üzerine yerleştirin. Dolapta soğutup karadutla süsleyerek servis edin.