Kaymaçina
ORTA
6 KİŞİLİK
Kaymaçina, pratik ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Soğumuş sütü üzerine ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Yayvan bir kaba karışımı boşaltın.
-
2
Kabı, içinde su bulunan bir başka kabın içine oturtup fırına verin. Orta ateşte üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
AŞÇININ NOTUKaymaçina yaparken koyun sütü tercih edilirse fazla sulanmaz ve daha tok bir kıvam elde edilir.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL