İrmikli ve Fındıklı Tatlı

İrmikli ve fındıklı tatlı, sofralarınıza lezzet katacak sade ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Önce sütlü çikolatayı küçük parçalara ayırın. Sütü tencereye aktarın. Orta hararetli ateş üzerine oturtun. Süt ılınmaya başladığında irmik ve toz şekeri ekleyin. İyice karıştırın. Ardından çikolata parçalarını ilave edin. Çikolata erimeye başladığında çok ince dövülmüş olan 5 yemek kaşığı fındığı ekleyin. Orta hararetli ateşte koyulaşana dek pişirin.
-
2
Muzu ince dilimler halinde doğrayın. Kalıbın yarısını irmikli harç ile doldurun. Muz dilimlerini yerleştirin. Üzerine irmikli harçtan ilave edin. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin.
-
3
Dilediğiniz miktarda sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Kalıptan çıkardığınız tatlının üzerine yerleştirin. Üzerine dövülmüş fındık serpin. Vişne taneleriyle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL