İrmik Tatlısı
Pratik yapımıyla sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir seçenek!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İrmik, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra iri doğranmış kayısıları ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
- 2
Tatlıyı ocaktan alıp fırın kaplarına paylaştırın. Her birinin üzerine 1 yemek kaşığı mısır gevreği serpip 10 dakika ızgara ayarında fırınlayın. Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL