İrmik Tatlısı

Pratik yapımıyla sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir seçenek!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İrmik, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra iri doğranmış kayısıları ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
-
2
Tatlıyı ocaktan alıp fırın kaplarına paylaştırın. Her birinin üzerine 1 yemek kaşığı mısır gevreği serpip 10 dakika ızgara ayarında fırınlayın. Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL