Hurmalı Güllaç

Hurmalı güllaç, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt ve toz şekeri ocağa oturtup, parmak yanmayacak kadar ısıtın. Geniş bir kaba 1 çorba kepçesi süt koyup, üzerine parlak tarafı üste gelecek şekilde 1 adet güllaç yaprağı yerleştirin.
-
2
Gül suyu damlatıp, file badem serpiştirin. Kaba aynı şekilde 2 yaprak daha koyun. Üçüncü güllaç yaprağının üzerine kıyılmış hurmayı yayın. Kalan 3 adet güllaç yaprağının da üzerlerine süt koyup, gül suyu ve file badem serperek üst üste yerleştirin.
-
3
Antep fıstığı serpip, vişne taneleri ile süsleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL