Sofra
Höşmerim, geleneksel Türk mutfağının enfes bir tatlısı!

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg süt

    Bir buçuk yemek kaşığı un

    1 adet yumurta

    4 su bardağı toz şeker

    250 gram irmik

    Yarım kg tuzsuz lor peyniri

    150 gram tuzsuz badem

    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Sütü bir tencereye alıp sürekli karıştırarak, unu azar azar ekleyin. Çırpılmış yumurtayı karışıma ilave edin. Toz şeker, irmik ve tuzsuz lor peynirini de ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve servis tabağına boşaltın.
Bademleri yarım saat sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Ayçiçek yağı bir tavaya alıp bademleri içine atın ve hafif pembeleşene kadar kavurun. Kağıt havlu üzerine alarak yağının süzülmesini sağlayın. Tatlının üstünü bademlerle süsleyerek, buzdolabında 1 saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın.