Güllaç

Güllaç, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü tencerede kaynatın ve ocaktan alın. Kaynamış süte toz şeker ilave edip, karıştırarak erimesini sağlayın ve ılıyana kadar bekleyin.
-
2
Genişçe bir tepsiye 1 yaprak güllaç koyun ve üzerine hafif yumuşayacak kadar süt dökün. Güllacın bir ucuna dövülmüş ceviz serpin ve rulo yapın. Gül şekli verdikten sonra servis tabağına alın.
-
3
Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın ve artan sütü üzerlerine gezdirin. Toz antep fıstığı ve kiraz ile süsleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL