Güllaç

Güllaç, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü tencerede kaynatın ve ocaktan alın. Kaynamış süte toz şeker ilave edip, karıştırarak erimesini sağlayın ve ılıyana kadar bekleyin.
-
2
Genişçe bir tepsiye 1 yaprak güllaç koyun ve üzerine hafif yumuşayacak kadar süt dökün. Güllacın bir ucuna dövülmüş ceviz serpin ve rulo yapın. Gül şekli verdikten sonra servis tabağına alın.
-
3
Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın ve artan sütü üzerlerine gezdirin. Toz antep fıstığı ve kiraz ile süsleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL