Ev Yapımı Vanilyalı Dondurma

Ev Yapımı Vanilyalı Dondurma

Ev yapımı vanilyalı dondurma, sade ve hafif bir dondurma tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütü, vanilyayı ve toz şekerin yarısını tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Kremayı çırpma teliyle koyulaşana kadar çırpıp kenara alın.
  • 2
    Yumurta sarılarını ve kalan toz şekeri bir kaba alın. Kabı içinde sıcak su bulunan daha geniş bir kabın içine oturtun ve çırparak kabartın. Hafif soğuduktan sonra sütlü karışımı, yumurtalı karışımın içine bir çırpma teliyle çırparak yavaşça ilave edin.
  • 3
    Bu karışımı yine çırpma teliyle çırparak yavaşça kremanın içine katın. Hazırladığınız dondurmayı derin bir kaseye boşaltın ve derin dondurucuda en az 7-8 saat bekletin. Daha sonra kuplara alarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...