Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli irmik tatlısı, sofralarınıza yenilik katacak lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt ve toz şekeri bir tencereye alıp ateşe oturtun. Süt ısınınca irmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 2-3 dakika karıştırarak soğutun.
  • 2
    Karışımın yarısını kelepçeli kalıba yayın. Üzerine çilek dilimleri dizin. Kalan irmikli karışımı kalıba dökün. Çilek dilimleri ile süsleyin. Bu arada tart jölesini vişne suyu, vanilya ve toz şeker ile karıştırıp pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
  • 3
    Jöleyi pastanın ortasından başlayıp kenarlara yayarak çileklerin üzerine dökün. Soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...