Çikolata Soslu Muhallebi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle muhallebi için bir tencerede süt, toz şeker ve unu çırpma teli ile topak kalmayacak şekilde çırpın.
-
2
Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Margarin ve vanilyayı ekleyip, mikserle 10 dakika çırpın.
-
3
Hazırladığınız muhallebiyi kuplara paylaştırın. Çikolata sos için bir tencerede yumurta sarısı, toz şeker, kakao ve sütü karıştırıp, pişirin. Muhallebinin üzerine gezdirin ve soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Soğuduktan sonra frenk üzümüyle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL