Çikolata Soslu Muhallebi

Çikolata Soslu Muhallebi

Enfes bir tarif... İşte Çikolata Soslu Muhallebi tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle muhallebi için bir tencerede süt, toz şeker ve unu çırpma teli ile topak kalmayacak şekilde çırpın.

  • 2

    Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Margarin ve vanilyayı ekleyip, mikserle 10 dakika çırpın.

  • 3

    Hazırladığınız muhallebiyi kuplara paylaştırın. Çikolata sos için bir tencerede yumurta sarısı, toz şeker, kakao ve sütü karıştırıp, pişirin. Muhallebinin üzerine gezdirin ve soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Soğuduktan sonra frenk üzümüyle süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...