Böğürtlen Jöleli Muhallebi

Böğürtlen Jöleli Muhallebi

Böğürtlen jöleli muhallebi, hafif ve sade bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Muhallebiyi hazırlamak için 5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, nişasta, damla sakızı, 1 yemek kaşığı gül suyu ve 2 su bardağı toz şekeri bir tencereye alıp karıştırarak pişirin.
  • 2
    Tereyağını de ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra ıslak cam bir kaba boşaltın. Başka bir tencerede böğürtlen jölesi için, böğürtlen, su ve toz şekeri karıştırın.
  • 3
    Nişastayı 3 yemek kaşığı su ile açarak karışıma ekleyin. Bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan jöleyi muhallebinin üzerine dökün. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...