Bademli Krem Karamel

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile bademli krem karamel...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karamel için toz şekeri yapışmaz yüzeyli tavada karıştırarak eritin. Yuvarlak bir fırın kabına karameli dökün. İçine vanilya kattığınız sütü, el yakmayacak sıcaklıkta ısıtın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle çırpıp sütlü karışıma yavaş yavaş akıtarak ve karıştırarak ekleyin. Sonra sütlü karışımı fırın kabındaki karamelin üzerine dökün.
-
2
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında benmari usulü 10 dakika pişirin. Daha sonra 150 derece ısıda, üzeri kızarana kadar pişirin. Bir gece buzdolabında bekletin. Derinliği olan bir kaba ters çevirin. File bademle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL