Badem Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile badem tatlısı...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bademi haşlayıp kabuklarını soyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika bekletin. Fırından çıkarıp toz haline getirin. Sütü tencereye alıp, toz halindeki bademi ekleyerek kaynatın.
-
2
Şeker, nişasta ve pirinç ununu karışıma ekleyin. Karıştırarak kaynatmaya devam edin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Küçük kaselere paylaştırıp soğumasını bekleyin. Üzerine antep fıstığı serperek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL