Yumurtalı İrmik Helvası

İrmik helvasını bir de böyle deneyin...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Dolmalık fıstığı tereyağında 2 dakika kavurun. İrmiği ilave ederek kısık ateşte, rengi altın sarısı olana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta süt ve
    toz şekeri 20 dakika kaynatın. Ilınmaya bırakın. Başka bir kapta yumurtaları çırparak ılık süte ilave edin ve karıştırın. Karışımı irmiğe ekleyin. 5 dakika
    sürekli karıştırarak kaynatın. Tepsiye alarak ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...