Yumurtalı İrmik Helvası
İrmik helvasını bir de böyle deneyin...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dolmalık fıstığı tereyağında 2 dakika kavurun. İrmiği ilave ederek kısık ateşte, rengi altın sarısı olana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta süt vetoz şekeri 20 dakika kaynatın. Ilınmaya bırakın. Başka bir kapta yumurtaları çırparak ılık süte ilave edin ve karıştırın. Karışımı irmiğe ekleyin. 5 dakikasürekli karıştırarak kaynatın. Tepsiye alarak ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL