Sünger lokması

Sünger lokması nasıl yapılır? tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu ocağa oturtup 10 dakika kaynatın. Kenara alıp soğutun. Hamur için, yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını iyice köpürünceye kadar çırpın. Üzerine sarılarını ilave edip biraz karıştırın. Yoğurt, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini üzerine ekleyin. Bir yemek kaşığını zeytinyağına batırıp, ucuyla hamurdan küçük parçalar alıp kızgın yağa atın. Kızaran hamurları sıcakken şerbete atın. Lokmalar şerbeti çekince servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...