Tel Kadayıf

Tel tel ayrılan lezzet...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kadayıfın üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve elinizle 10 dakika ovarak her tarafına yayılmasını sağlayın.
-
2
Yarısını 28 cm çapındaki bir tart kalıbının dibine elinizle bastırarak yayın. Didiklenmiş peyniri döşeyin ve üzerine kalan kadayıfı serpin. Elinizle iyice bastırarak kalıba yerleştirin.
-
3
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekledikten sonra bir taşım daha kaynatın ve sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyin ve dondurma ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL