Sofra
Enfes Sarıburma tarifi...

16 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 su bardağı un

    Ilık su

    1 adet yumurta

    1 çay bardağı ayçiçek yağı

    1 su bardağı süt

    Yarım kahve fincanı sirke

    Yarım paket kabartma tozu

    250 gram nişasta

    İçine:

    Yarım kg ceviz

    400 gram tereyağı

    Şerbeti için:

    1 kg toz şeker

    3 su bardağı su

    3 damla limon suyu

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için de, un, yumurta, sirke, süt, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve aldığı kadar ılık su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru nemli bez altında yarım saat dinlendirin.

Daha sonra hamuru 16 eşit parçaya ayırın. Her bir bezeyi merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp, nişasta serperek, mümkün olduğunca incecik olacak şekilde açın. Açılan her yufkanın üzerine iri kıyılmış ceviz serpin. Daha sonra yufkayı tekrar oklavaya sarın. İki yanından büzdürerek, oklavadan tepsiye çıkarın. Tereyağını eritip iyice kızdırın. Burmaların üzerine gezdirin.

180 derece fırında, üzeri pembeleşene dek pişirin ve ılınmaya bırakın. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için, şerbet malzemelerini kaynatın. Soğuyan şerbeti, fırından aldığınız ılınmış burmaların üzerine gezdirin. Şerbetini çekince servis yapın.