Sarıburma

Enfes Sarıburma tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için de, un, yumurta, sirke, süt, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve aldığı kadar ılık su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru nemli bez altında yarım saat dinlendirin.
-
2
Daha sonra hamuru 16 eşit parçaya ayırın. Her bir bezeyi merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp, nişasta serperek, mümkün olduğunca incecik olacak şekilde açın. Açılan her yufkanın üzerine iri kıyılmış ceviz serpin. Daha sonra yufkayı tekrar oklavaya sarın. İki yanından büzdürerek, oklavadan tepsiye çıkarın. Tereyağını eritip iyice kızdırın. Burmaların üzerine gezdirin.
-
3
180 derece fırında, üzeri pembeleşene dek pişirin ve ılınmaya bırakın. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için, şerbet malzemelerini kaynatın. Soğuyan şerbeti, fırından aldığınız ılınmış burmaların üzerine gezdirin. Şerbetini çekince servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler