Sofra
Kolay hazırlanışı ile mutfağımızın vazgeçilmezi olan Saray Sarması tarifi.

10 Porsiyon
20 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı eritilmiş tereyağı

    1 su bardağı yoğurt

    1 adet yumurta

    İki buçuk su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    İçi için:

    Bir buçuk su bardağı çekilmiş ceviz

    1 tatlı kaşığı tarçın

    Şerbeti için:

    4 su bardağı toz şeker

    Üç buçuk su bardağı su

    Yarım limon

İlk olarak şerbet için su, toz şeker ve limon suyunu bir tencerede 10 dakika kaynatın. Soğuması için kenara alın. Eritilmiş tereyağı ılındıktan sonra yoğurt ve yumurta ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozu ilave edin. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru ikiye bölün ve oklavayla yarım santim kalınlığında açın. Ceviz ve tarçını karıştırıp hamurların üzerine serpiştirin. Rulo şeklinde sarıp 1 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Saray sarmasını fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti dökün.