Renkli Macun

Renkli Macun tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kaba şekeri, suyu ve limon tuzunu koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca, bıçağın ucu ile gıda boyası ilave edin. Kıvamını anlamak için bir kaseye soğuk su koyarak, kaynayan macundan bir-iki damla damlatın. Elinizle sudan aldığınız malzeme macun kıvamında ise, suyla ıslatılmış sert bir zemine dökün. Yanlarından kaşıkla toplayıp, cam bir kaba alın. Yenileceği zaman çöp şişlere ya da kürdanlara sarın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...