Sofra
Lezzetli tarifi ve kolay hazırlanışıyla Mukallele Senbuse tarifi

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg yufka

    Şerbeti için:

    1 litre su

    1 kg toz şeker

    Çeyrek limonun suyu

    1 tatlı kaşığı gül suyu

    İç harcı için:

    300 gram toz badem

    1 su bardağı su

    300 gram toz şeker

    1 yemek kaşığı tarçın

    Üzerine:

    Tarçın

    Kızartmak için:

    Ayçiçek yağı

Tatlının şerbetini bir gece önceden hazırlayın. Bunun için; su, toz şeker, limon suyu ve gül suyunu bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
İç harç için, toz badem, su, toz şeker ve tarçını bir tencereye koyup karıştırın. Ağır ateşte hamur haline gelene kadar pişirip, soğumaya bırakın. Yufkaları şeritler halinde kesin. Bademli harçtan yufkaların içlerine doldurup muska şeklinde sarın.
Kızgın ayçiçek yağında kızartın. Soğumaya bırakılmış şerbetin içine batırıp çıkarın. Üzerine tarçın serperek servis yapın.