Mısır Unu Helvası

Mısır Unu Helvası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü bir tencereye alıp kaynatın ve ılınmaya bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Mısır unu, toz şeker, dolmalık fıstık ve antep fıstığını ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika kavurun. Helvayı yuvarlak bir tepsiye boşaltıp düzeltin. Üzerine ılık sütü döküp soğumaya bırakın. Helvadan kaşıkla parçalar koparıp dilediğiniz şekilde yuvarlayarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL