Sofra
Ferahlatıcı limon aromasıyla zenginleştirilmiş irmik tatlısı, hafif ve lezzetli bir tatlı alternatifi sunuyor!

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

    1 paket (250 gram) tereyağı

    1 su bardağı pudra şekeri

    1 su bardağı irmik

    1 su bardağı kıyılmış ceviz

    2 adet yumurta

    3 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    Üzeri için:

    1 su bardağı haşhaş tohumu

    Şerbet için:

    1 su bardağı limon suyu

    2 su bardağı su

    3 su bardağı toz şeker

Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kapta iyice yoğurun. İrmik, ceviz, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve yumurta ekleyip yoğurmaya devam edin. Un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Haşhaşa bulayıp fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Şerbet için limon suyu, su ve toz şekeri kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk kurabiyelerin üzerine dökün. 5-10 dakika dinlendirip servis yapın.