Levzine ve Helatiye

Hem hafif hem de lezzetli bir tatlıdır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Levzine için tüm malzemeyi bir tencereye alın. Çok kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Önce çorba kıvamında olan malzeme, bir süre sonra karıştırılamayacak sertliğe ulaşacaktır. Bu aşamada ocaktan alın. Tabanına tereyağı sürülüp, toz şeker serpilmiş bir kaba aktarıp, üzerini düzeltin. Soğuması için buzdolabına koyun.
-
2
Helatiye için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Üzerine karanfil, tarçın ve gül suyu ekleyip, 10 dakika kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra dolmalık fıstığı ekleyin. İyice soğuyunca içine ince doğranmış meyveleri ekleyin.
-
3
Muhallebi için yarım su bardağı suyu küçük bir kaba koyup ocağa oturtun. Diğer taraftan kalan suyla nişastayı açın ve ocaktaki su kaynamaya başlayınca, sürekli karıştırarak üzerine ekleyin. Damla sakızını katın. Kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra porselen bir kaba aktarın. Donması için buzdolabında bekletin.
-
4
Servis yapacağınız zaman levzineyi bir çorba kaşığı yardımıyla şekillendirip tabaklara alın. Üzerine toz antep fıstığı gezdirin. Muhallebiyi küçük parçalar halinde kesin ve helatiyeninin üzerine ekleyin. Levzine ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler