Kuru İrmik Helvası
Kuru İrmik helvası nasıl yapılır? Pratik tarifiyle...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İrmiği bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak irmik altın sarısı renk alana kadar kavurun. Diğer tarafta süt, toz şeker ve tereyağını bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Sütü irmiğin üzerine gezdirin. 2 dakika hafif ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın. ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Fıstıkları bir kalıbın dibine yayın. Fıstıkların üzerine helvayı bastırarak yerleştirin. Servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek, dondurma ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL