Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayvanın kabuğunu soyun. İçini oyarak çekirdeklerini çıkarın. İç kısmını bir bıçakla genişletin ve tencereye alın. Çekirdekleri döverek bir tülbente sarın.
-
2
Bir kapta kuru üzüm, toz şeker, ceviz, rendelenmiş elma, tarçın ve suyu karıştırın. Karışımı ayvanın üzerine dökün. Tülbente sarılı ayva çekirdeklerini tencereye koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte ayva yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tencereden biraz su alarak gıda boyasını açın ve ayvanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra üzerine bal ve kaymak koyarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL