Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymaklı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayvanın kabuğunu soyun. İçini oyarak çekirdeklerini çıkarın. İç kısmını bir bıçakla genişletin ve tencereye alın. Çekirdekleri döverek bir tülbente sarın.
  • 2
    Bir kapta kuru üzüm, toz şeker, ceviz, rendelenmiş elma, tarçın ve suyu karıştırın. Karışımı ayvanın üzerine dökün. Tülbente sarılı ayva çekirdeklerini tencereye koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte ayva yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tencereden biraz su alarak gıda boyasını açın ve ayvanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra üzerine bal ve kaymak koyarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...