Kadayıflı Kek

Kadayıflı Kek

Kadayıflı Kek: Geleneksel tatlıların modern yorumu! Kadayıfın çıtır dokusu ve kekin yumuşaklığıyla buluştuğu bu eşsiz tatlı, her lokmada zengin bir lezzet deneyimi sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kadayıfı ikiye ayırın ve elinizle didikleyin. Yarısını kelepçeli kek kalıbına iyice bastırarak yerleştirin ve kalıptaki kadayıfı çıkarıp, yağlı kağıt üzerine alın. İkinci parça kadayıfı da kelepçeli kek kalıbına iyice bastırarak yerleştirin. Keki için yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu, toz antep fıstığı ve vanilyayı ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • 2
    Daha sonra kek kalıbın içindeki kadayıfın üzerine kek harcını boşaltın. Önceden hazırladığınız kadayıfı, yağlı kağıt yardımıyla kek harcının üzerine yerleştirin ve elinizle hafifçe bastırın. Tereyağını ufak parçalara ayırıp, kadayıfın üzerini kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kadayıfın üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin.
  • 3
    Diğer taraftan şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek, dondurma ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...