Hellimli Tel Kadayıf (Akdeniz Bölgesi)
Akdeniz Bölgesinden lezzetler...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile tel kadayıfı didin. Kadayıfın yarısını yağlanmış fırın tepsisine bastırarak döşeyin.
-
2
Başka bir kabın içinde yumurtaları çırpın. Sütü ekleyip tekrar çırpın. Son olarak kalan ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Karışımın yarısını kadayıfın üzerine gezdirin.
-
3
Hellim peynirini rendeleyin. Kıyılmış maydanozu peynire ekleyip karıştırın. Peynirli karışımı kadayıfın üzerine yayın. Kalan kadayıfı peynirin üzerine döşeyin. Ayırdığınız sütlü karışımı kadayıfın üzerine gezdirin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL