Gül Baklava
Bayılacağınız baklava tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un hariç, hamur malzemelerini derin bir kasede karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
-
2
Hamurdan küçük bezeler koparın. Bezeleri tepsi büyüklüğünde çok ince açın. Her yufkayı 4'e bölün. Kesilen yufkaları tüm kenarlarından kırıştırın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Hafif gül şeklinde kıvırıp, ters çevirin. Kızdırılmış tereyağını üzerine sürün.
-
3
Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğuyan baklavaların üzerine sıcak şerbeti gezdirin. 2 saat dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL