Çikolata Kaplı İrmik Helvası

Çikolata Kaplı İrmik Helvası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine irmiği ekleyip 8-10 dakika karıştırarak kavurun.
-
2
Diğer taraftan sütü kaynatıp içine toz şekeri ekleyin. Sıcakken, irmiğin rengi dönünce üzerine ekleyin. Ceviz ve vanilyayı ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakın.
-
3
Daha sonra elinizle istediğiniz gibi şekillendirip bir tepsiye dizin. Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün. Dolmalık fıstıkla süsleyin. Çikolata donduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL