Cevizli ve Fındıklı Ay Tatlısı

Görüntüsü gibi tadı da harika Cevizli ve Fındıklı Ay Tatlısı...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldırın ve soğumaya bırakın.
-
2
Derin bir kapta ayçiçek yağı, yoğurt, su, sirke ve yumurtayı çırpıcı ile çırpın. Un ve kabartma tozu ilave ederek baklava hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 16 bezeye ayırın ve üzerlerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.
-
3
Dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve 8 adedinin arasına nişasta serperek üst üste koyun. Tek bir hamur olacak şekilde incecik açın. Üzerine ceviz ve fındık karışımının yarısını serpin ve oklavaya sararak rulo yapın. Oklavayı içinden çıkardıktan sonra su bardağının ağzıyla istediğiniz kalınlıkta ay şekli vererek kesin. Kalan 8 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Tatlıları fırın tepsisine yerleştirin üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
-
4
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL