Cevizli ve Fındıklı Ay Tatlısı

Cevizli ve Fındıklı Ay Tatlısı

Görüntüsü gibi tadı da harika Cevizli ve Fındıklı Ay Tatlısı...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldırın ve soğumaya bırakın.
  • 2
    Derin bir kapta ayçiçek yağı, yoğurt, su, sirke ve yumurtayı çırpıcı ile çırpın. Un ve kabartma tozu ilave ederek baklava hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 16 bezeye ayırın ve üzerlerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.
  • 3
    Dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve 8 adedinin arasına nişasta serperek üst üste koyun. Tek bir hamur olacak şekilde incecik açın. Üzerine ceviz ve fındık karışımının yarısını serpin ve oklavaya sararak rulo yapın. Oklavayı içinden çıkardıktan sonra su bardağının ağzıyla istediğiniz kalınlıkta ay şekli vererek kesin. Kalan 8 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Tatlıları fırın tepsisine yerleştirin üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
  • 4
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...