Cevizli Pekmezli Nişe Helvası

Cevizli Pekmezli Nişe Helvası

Enfes lezzetiyle Cevizli Pekmezli Nişe Helvası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Cevizi bir gece önceden suda dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp, çöp şişlere geçirin. Üzüm pekmezi, su, toz şeker ve tereyağını tencereye alın. Kaynayana dek karıştırarak pişirin. Ayrı bir yerde nişastayı az miktarda su ile açın. Pekmezli karışıma damla damla ilave edip karıştırın. Biraz koyulaşınca çöp şişleri pekmezli karışıma batırıp çıkarın. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...