Vişneli İrmik Helvası

İrmik helvasını böyle daha çok seveceksin...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için toz şeker, süt ve suyu tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Vişneli sos için küçük bir sos tenceresine toz şeker, mısır nişastası ve vişne suyunu koyup pişirin. Ocaktan almadan önce vişne ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Helva için tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp ısıtın. İrmik ekleyip, yaklaşık 30 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak ve rengi koyulaşana dek kavurun. Şerbet ekleyip, çekene dek ocakta tutun. File badem ekleyip karıştırın. Toz şeker serpiştirip ocak alın. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyun ve kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Servis tabaklarına beyaz çikolatanın bir kısmını gezdirin. Üzerlerine helva koyup, kalan beyaz çikolatayı gezdirin. Vişne sosla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL