Pirpirim Aşı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanları küçük doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Salçayı katın. Pirinç, mercimek ve bulguru ilave edin. Bunlar pişmemiş oldukları için, en altta bırakın. Ardından semizotu ve haşlanmış fasulyeleri de katıp, ocağın altını iyice kısın. Semizotu kendi suyunu bırakıp yemek helmelenmiş hale gelene kadar pişirin. Yine de suyunu kontrol etmenizde yarar olacaktır. Ateşi söndürdükten sonra, tuzla dövdüğünüz sarmısakları limon suyuna ilave edin ve bunu pişmiş olan aşınıza katıp iyice karıştırın. Sarmısaklar tuzlu olduğundan, yemeğe ayrıca tuz koymanız gerekmez. Bu yemek, yoğurt ilavesiyle daha da lezzetlenir.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.