Kereviz Püresi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KEREVİZ yapraklarını yıkayıp süzün. Sıvıyağı bir tavada kızdırın. İyice kuruladığınız kereviz yapraklarınıyağın içine atıp, karıştırarak yarım dakika çevirin. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havluya yayın. Ardından kerevizlerin kabuklarını kalınca soyup küp küp doğrayın ve bir tencereye alın. Tencerenin üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 çorba kaşığı limon suyu ve tuz ekleyerek 20 dakika haşlayın. Haşlanmış kerevizlerin suyunu süzüp mutfak robotunda, 2 kaşık limon suyu, muskat rendesi, tereyağı tuz ve karabiberle birlikte 3-4 dakika çekip bir tabağa alın. Kızarmış kereviz yaprakları ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL