Fırında Türlü Yemeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanları alaca soğun.
    Sivri biberleri 3 parmak genişliğinde kesin.
    Bütün sebzeleri küp küp doğrayın.
    Sarımsağı ince ince kıyın.
    Bütün sebzeleri karıştırma kabına alın.
    Tuzu, baharatları ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın ve fırın kabına aktarın.
    Bir kase de salçayı 1 su bardağı kadar sıcak suyla inceltip sebzelerin üzerine aktarın.
    Fırın kabının ağzını yağlı kağıtla ardından aleminyum folyoyla kapatın.
    Önceden ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
    Sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...