Fırında Türlü Yemeği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alaca soğun.
Sivri biberleri 3 parmak genişliğinde kesin.
Bütün sebzeleri küp küp doğrayın.
Sarımsağı ince ince kıyın.
Bütün sebzeleri karıştırma kabına alın.
Tuzu, baharatları ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın ve fırın kabına aktarın.
Bir kase de salçayı 1 su bardağı kadar sıcak suyla inceltip sebzelerin üzerine aktarın.
Fırın kabının ağzını yağlı kağıtla ardından aleminyum folyoyla kapatın.
Önceden ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL