Alabaş Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ALABAŞLARI soyun ve üst kısmından kapak kesip, çıkarın. Alabaşları tencereye dizin ve 1 su bardağı su ekleyip, 20 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan kıyma, yemeklik doğranmış soğan, pirinç, kabuğu soyulup küp doğranmış domates, salça, kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi derin bir kaba alın. İçine tuz, karabiber ve pulbiber katıp, tüm malzemeyi yoğurun. Yarım çay bardağı su ekleyin ve karıştırın. Pişen alabaşların içini kabak oyacağı veya bir kaşık ile oyun. İçlerine kıyma harcını paylaştırın ve tencereye yerleştirin. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Önce harlı sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...