Yeşil Soslu Karnabahar Salatası

Karnabaharın hafif tadı, taze yeşilliklerin aromatik sosuyla buluşuyor. Hem sağlıklı hem de hafif… Renkli ve enerjik sofralar için harika bir tercih!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp, haşlayalım. Haşlanmış karnabaharları servis tabağına aktaralım. Haşlanmış havuçları dilimleyelim ve karnabaharların üzerine serpiştirelim. Kabukları soyulmadan doğranmış salatalığı blendıra koyalım.
  • 2
    Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirelim. Ardından limon suyunu, sarımsakları, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Blendırı çalıştırıp, pürüzsüz bir sos haline getirelim. Sosu karnabaharların üzerine gezdirelim. Servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...