Şehriyeli Kırmızı Biber Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kırmızı biberleri közleyin. Kabuklarını soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyip limon suyu eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alın ve arzunuza göre doğrayın. Haşlanmış tavuk etini didikleyin. Bir tencereye 5 su bardağı su ve bir tutam tuz koyup kaynatın. Üzerine şehriyeyi ilave edip, yumuşayana dek pişirin. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine doğranmış kırmızı biber, mantar, tavuk, kıyılmış taze soğan, mısır, maydanoz ve dereotu ekleyip harmanlayın. Sosu için zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...