Semizotlu Yeşil Mercimek Salatası

Tadıyla ve görüntüsüyle büyüleyecek, hem sağlıklı hem de doyurucu bir tarif: Semizotlu Yeşil Mercimek Salatası. Öğle ve akşam yemeklerinize eşlik edecek, ferah ve hafif bir lezzet!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yeşil mercimeği yıkayın. Üzerine 2 parmak geçecek kadar su ilave edin ve tencereye alın. Orta ateşte yumuşayana kadar 15-18 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Soğuması için kenara alın.
-
2
Semizotunu ayıklayın. Bol suyla yıkayın.
-
3
Biberin içini temizleyin. Minik küpler halinde doğrayın. Geniş bir kaseye alın. Üzerine haşlanmış yeşil mercimeği ve semizotunu ekleyin.
-
4
Sosu için küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisini ve tuzu karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirin. Soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL