Somon Gurme Salata

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Salata için tüm yeşillikleri bol suda yıkayın ve süzülmeleri için bir süzgeçte bekletin. ‹ri parçalara ayırarak servis tabağına alın. Kırmızı soğanı halka şeklinde doğrayın. İri parçalar halinde kesilmiş somon füme, kuşkonmaz, halka doğranmış kırmızı soğan ve kapari çiçeğini yeşilliklerin üzerine serpiştirin. Tuna sos için ton balığı, sarımsak, 1 su bardağı suyu cam bir kaba alarak mikserleyin. Ayrı bir kapta mayonezi, çırpma teliyle karıştırın. Mikserlediğiniz karışımı mayoneze yavaş yavaş karıştırarak yedirin. Limon sirkesi, krema ve tuz ekleyin. Kıyılmış dereotu ve isteğe bağlı olarak acı sos ilave ederek tüm malzemeyi karıştırıp salatanın üzerine istediğiniz kadar döküp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...