Sarımsaklı Yoğurtlu Deniz Börülcesi

Ege ve Akdeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri: Sarımsaklı Yoğurtlu Deniz Börülcesi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Deniz börülcelerini iyice yıkayıp süzün.

  • 2

    Tencereye sıcak suyu aktarın. 2 baş taze sarımsakla birlikte deniz börülcelerini ilave edin.

  • 3

    Deniz börülcelerini 9-10 dakika haşlayıp süzün.

  • 4

    Sosu için haşlama suyunun içindeki taze sarımsakları alıp çatalla ezin. Zeytinyağını, sirkeyi, nar ve sumak ekşisini ilave edip iyice karıştırın. Sosunuz hazır.

  • 5

    Deniz börülcelerinin saplarından tutarak yeşil kısmını ayıklayın.

  • 6

    Ayıkladığınız deniz börülcelerini, haşlanmış bezelyeyi, ince doğranmış taze soğanı ve sosu birleştirin.

  • 7

    Deniz börülcelerini servis tabağına aktarın, az su ile inceltilmiş süzme yoğurdu ve pul biberle ısıttığınız zeytinyağından dökün, ceviz içi serpin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.